Op zaterdag 3 en zondag 4 september 2022 wordt dit jaar het festival 'Wat ’n Kunst' gehouden in Roden.

 

Zaterdag 3 september komt het accent te liggen op 'doen', aansprekende kunst gerelateerde activiteiten waaraan iedereen mee kan meedoen. Deze activiteiten vinden plaats op verschillende verrassende plaatsen in het centrum van Roden, uitnodigend voor het winkelende publiek. Zoveel mogelijk worden Noordenveldse organisaties en verenigingen uitgenodigd zich dan te presenteren. Uitgangspunt is een breed spectrum van kunst en cultuur, beeldende kunst, muziek, koor, dans, poëzie, theater film en fotografie enz.

Die zaterdag is er geen centraal podium optreden.

 

Zondag 4 september staat 'zien en beleven' centraal op de activiteiten rond de Catharina kerk en op De Brink. Er zijn kunstenaars aan het werk met soms een workshop.

Op de Grote Kunstmarkt is veel kunst te zien en te koop.
Aandacht is er ook voor het Noordenveldse erfgoed in de vorm van 'Iconen schilderen', programma onderdelen waarin een relatie met Havezate de Mensinge wordt gelegd.

Zondag is er een podiumoptreden met aansprekende artiesten en wordt de jaarlijkse Kunst & Cultuur- en Talentprijs uitgereikt.

 

 

De Kunst & Cultuurprijs en de Talentprijs

In Noordenveld wordt er op het gebied van kunst en cultuur veel gepresteerd. De K & C prijs is een blijk van waardering voor een persoon of organisatie die zich op dat gebied heeft onderscheiden en verdienstelijk gemaakt.
De Talentprijs en een aanmoediging voor aanstormend talent zowel jong als oud.

 

Tot 1 mei kunnen nog kandidaten worden voorgedragen voor beide prijzen
In De Krant van 8 april staat een bon die ingestuurd kan worden.

 

Voordrachten kunnen ook gedaan worden via de site www.kunstencultuurprijs.nl
Uit de voordrachten kiest de jury een aantal genomineerden.

 

Deze worden in De Krant voorgesteld waarna er op gestemd kan worden. De winnaar wordt bepaald door de combinatie van het aantal stemmen en het oordeel van de jury.

 

 

 

 

 

 

slide9.jpg