Unieke Kunstmanifestatie en Spektakel

wanneer: 1, 2 en 3 september 2017

waar: Centrum Roden

 

U kunt ervaren;

Masterclasses door Top kunstenaars

Feestelijk Kunstenaarsbal

Optredens van geweldige artiesten

De Grootste Kunstmarkt van Noordenveld

Walking Dinner voor iedereen

 

Vrijdagavond 1 september: Opening WAT 'N KUNST FESTIVAL

m.m.v. Geert Pruiksma, die met u praat over zowel het belang van amateur als professionele kunst, aanvang 20 .00 uur

21.00 uur: Kunstenaarsbal m.m.v. Marike Schepers Ensemble. Iedereen is welkom,  als u kunst maakt, kunst een warm hart toedraagt of gewoon als u een leuk bal wil mee maken.

Marike Schepers is geboren op 9 april 1975. Muziek maken is altijd een gegeven geweest. Zingen in de keuken, in de badkamer enz, enz. Ze is begonnen met het bespelen van de dwarsfluit maar daar kon ze zich maar gedeeltelijk in thuis voelen. Dansen en zingen waren haar eigenlijke passie. Vanaf haar zestiende is ze begonnen met bandjes en net in die tijd kwam ze met haar familie te wonen en werken in een bluescafé, waar ze pas echt in de gaten kreeg wat muziek beleven was.

Na een omzwerving via de PABO kwam ze op het conservatorium terecht en heeft ze zanglessen gevolgd bij Floor van Zutphen, Deena de Rose en Francien van Tuinen. Haar hart ligt bij de soul/funkmuziek, haar interesse is uitgebreid met jazz en aanverwante stijlen. Op het moment zingt Marike in verschillende popformaties, daarnaast heeft ze met 2 andere zangeressen en een pianist een close-harmony project en speelt zijn tijdens het kunstenaarsbal van het Watnkunst festival met haar ensemble.

Toegang gratis !

 

Zaterdag 2 september:

Deelnemers Kunst Demonstratie middag 2 september, 13.00 tot 17.00 uur, in Roden

 

Een middag waarop we het publiek willen laten zien hoe de kunstenaar aan het werk is.

Bedoeld voor kunstminnend publiek maar vooral ook om kunst breder onder de aandacht te brengen van niet-kunstkenners. Om hen te verleiden om naar het plein te komen en naar de demonstraties te kijken hebben we tijdens de middag een optreden van Ellen te Damme en Sanneke van der Meulen. Ze zullen solo optreden maar ook met  de bekende brassband de Bazuin uit Oenkerk. Al met al veel gezelligheid, muziek en kunst op het plein.

De volgende kunstenaars hun medewerking toegezegd:

    •    Artak, carving,  Antje Cazemier, Donderen

    •    De schilders van  Drents Portret met portret schilderen

    •    Tanja Hommes en collega’s, bodypaint als kunst, Altena

    •    De Steengroeve, beeldhouwen, Zeijen

    •    Grafisch museum, grafische technieken, Groningen

    •    Sorayda da Castro met  collega, airbrush in de kunst, Zwolle

    •    Jelmer Zwaan, carving, Nijensleek

    •    Grafisch Centrum, Zeefdrukken, Groningen

    •    Jolande van Luijk, Fibreations, textiele werkvormen, Peize

    •    J.D. Bus, digitale kunst, ism bibliotheek en K38

    •    Demonstratie TSR, Teken en Schildergroep Roden, Mont Martre hoek

    •    Jehannes Hibma, beeldhouwer, Wommels

    •    Angelien Coco Martin, boetseren

    •    Ellen ten Damme, zangkunstenaar

    •    Sanneke van der Meulen, cabaretière zangeres

    •    De Bazuin, Oenkerk, brassband

 

Zondag 3 september

    •    Grote Kunst markt: locatie op de Brink en deels de Norgerweg. We gaan vorm geven aan een totaal nieuwe Kunstmarkt, waarin de voormalige Kunst & Keramiekmarkt opgenomen wordt. Er is een selectiecommissie samengesteld, die uit het aanbod van standhouders een gevarieerd deelnemersbestand moet selecteren. 

    •    Verdeeld over de Markt zijn er kleine muzikale intermezzo’s van studenten van het Prins Claus Conservatorium, die samenwerken met studenten van de kunstacademie Minerva, onder de naam “Jong”.

    •    De Kunstmarkt wordt afgesloten door een ’walking dinner’, een kookKUNST proeverij in 8 omliggende Horecabebedrijven.  Opgave voor walking dinner kan via deze website, kosten €.20,00 per persoon. Kaarten zijn binnenkort ook te koop bij de deelnemers en op de Albertsbaan en de Brink in de kraam van Watnkunst, zolang de voorraad strekt, er is een maximum aantal deelnemers

    •    “Pimp Your Village” en “Cultuurreporters”. Tijdens de kunstmarkt worden de resultaten van basischoolleerlingen getoond van het project “pimp your vollage” en de resultaten van het jongeren project “Cultuur Reporters”.

    •    Concert Fuse, afsluiting van het festival,  “Virtuoos, technisch begaafd en vooral tot op het merg muzikaal”, schreef het Haarlems Dagblad over Fuse. Het energieke zestal speelde zich het afgelopen jaar in de kijker met optredens bij onder meer Podium Witteman, Radio 4 en De Wereld Draait Door. Kaarten à €,20 (incl. pauze konsumptie) verkrijgbaar via de website en de kassa van theater Winsinghhof.

Fuse staat erom bekend de muzikale invloeden van de zes groepsleden bij elkaar te brengen in een unieke mix van klassiek, jazz, pop en improvisatie. In de ongewone bezetting van strijkkwartet, contrabas en percussie speelt Fuse hun favoriete muziek, door en voor hen bewerkt en geschreven. Met optredens door het hele land laat de groep zien een publiek te vinden van club en kerk tot festival en concertzaal. Enkele recente hoogtepunten zijn optredens op SAIL, de Robecoserie van het Concertgebouw, festival Wonderfeel en een eigen podium op Festival Classique. Op 2 september  staan ze nog voor tienduizenden belangstellenden te spelen tijdens de Wereldhavendagen in Rotterdam, zondag3 september dus in theater de Winsinghhof, ter afsluiting van het van het Wat 'n Kunst Festival

Met ruim vierhonderd optredens sinds hun oprichting in 2012 is het podium voor Fuse dé plek geweest voor experiment. Hun debuutalbum Studio bevat de muziek die de groep na die periode het meest is bijgebleven en Fuse heeft gevormd tot wat het nu is. Op het album staan eigen bewerkingen van Bartók en Shostakovitsj, muziek van Nils Frahm en Frank Zappa en nieuw werk van de Nederlandse componisten Tom Trapp en Jacob Ter Veldhuis.

Fuse:
Tobias Nijboer – contrabas
Mascha van Nieuwkerk – cello
Julia Philippens – viool
Daniel van Dalen – percussie
Emma van der Schalie – viool
Adriaan Breunis – altviool

 

 

 

Stichting Kunstmomenten en de stichting Culturele Kring Roden hebben een werkgroep geformeerd die het plan verder heeft uitgewerkt en die de organisatie verzorgt.

Deze werkgroep bestaat uit:

Leo van der Heiden, voorzitter (K38)

Jan Smit, voorzitter Culturele Kring Roden ( CKR)

Janneke Ulrich, bestuurslid CKR, voorzitter BK en kunstenaar

Fokko Rijkens, adviseur stichting Kunstmomenten en kunstenaar

Piet van Houten, bestuurslid stichting Kunstmomenten en programmamaker

 

 

  

 

 

Kunstmarkt

Datum: 3 september 2017

Tijdsduur: 11.00 tot 17.00 uur Locatie: Brink te Roden (Noordenveld)

De markt wordt georganiseerd door de Stichting Kunstmomenten Noordenveld en de Culturele Kring Roden.

Om een echte kunstmarkt te garanderen zal er voor een standplaats op de markt, een selectie plaats vinden

 

We willen u graag uitnodigen om ook deel te nemen aan deze grote kunstmarkt, met plek voor ongeveer 100 kramen in het centrum van Roden. 

 

Voor het inschrijfgeld van €. 35,00, inclusief kraamhuur, krijgt u een geweldige kans om de aandacht voor uw kunst te vergroten en eventueel te verkopen. 

Promotie van de markt gebeurt door advertenties in dagbladen, regionale dag- en weekkranten en vakbladen  Ook verzenden wij promotiemateriaal naar galeries, bibliotheken en VVV kantoren, hotels en campings. Verder willen we op de regionale radio en TV uitvoerig aandacht aan dit evenement schenken.

 

De inschrijfprocedure is dan als volgt:

Uw inschrijving door middel van een ingevuld inschrijfformulier gaat vergezeld van  foto (digitaal). Deze foto’s zijn een feitelijke om variatie van de markt te garanderen.

Ook stuurt u een korte beschrijving van uw loopbaan als kunstenaar.

U kunt alleen met zelf gemaakt werk aan de markt deel nemen. 

 

 

zie www.watnkunst.nl voor overige informatie, programma en tickets voor het Walking Dinner.

 

 

 

slide8.jpg