Periode:    31 januari t/m 15 februari 2015

Opening:  Vrijdag 30 januari 16.00 uur.

Plaats:      Kunstencentrum K38, Kanaalstraat 38 te Roden.

Geopend:  Woensdag t/m zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur.

 

 


WERELDWIJVEN: de vrouw als inspiratiebron. Met ruimtelijk werk, installaties, schilderijen en sculpturen, gemaakt door vrouwen die “grenzeloos en werelds” zijn.

 


RIET BAKKER keramiek

Met veel oog voor details buigt en kneedt Riet zachte platen steengoedklei samen tot organisch abstracte objecten met een strakke vormgeving. Vanuit ’t silhouet zoekt zij naar perfecte profielen met vloeiende lijnen en vaak intrigerende patronen van openingen, richels en gleuven. Kleur en structuur van het glazuur (zelf ontwikkeld) is zeker zo belangrijk als de vorm zelf en vormt dikke lagen die contrasteren met andere materialen. www.rietbakker-ceramics.nl


LINDA KEURIS installatie

Een centraal begrip in haar leven is gevoel, vooral het gevoel dat mensen in haar omgeving in haar opwekken. Hun gemoedstoestand is de hare. Hierdoor ontstaat een “beeld” en dat wordt verwoord in een gedicht of tekst. Hierna wordt het omgezet in beeld, installatie of schilderij. Elk idee vereist een andere uitvoering, hetgeen betekent dat ze niet vastzit aan herkenbare motieven.
www.lindakeuris.kunstinzicht.nl

 

FRANCIS KILIAN schilderijen

Ze is gefascineerd geraakt door de werk- en vertelwijze van de Vlaamse primitieven en heeft grote bewondering voor deze oude meesters. Al een aantal jaren schildert ze details uit de werken van deze Vlaamse primitieven op grote doeken. Het kopiëren of citeren en het laag over laag schilderen heeft haar als kunstenaar technisch beter gemaakt.
www.franciskilian.nl


JOLANDE VAN LUIJK vilttechniek

Zij maakt textielkunst met technieken als vilten, stofverven en papierscheppen van plantaardig materiaal. Voor deze expositie heeft zij de vrouwen om haar heen gevraagd om met kleuren en strookjes stof een lapje te vilten. Ze heeft de lapjes verknipt en geordend en samen gevoegd met een quilttegel tot een Circle of life. Elke vrouw heeft een plek in een tegel. Alle tegels samen vormen een geheel. “Door Wereldvrouwen ben ik mij bewust geworden van de fantastische vrouwen om mij heen en mijn wisselwerking met hen”!
www.fibreations.nl


MARJAN NAGTEGAAL schilderijen

Naast kleur vindt zij het handschrift het belangrijkste in haar kunst, het zorgt voor een rusteloos lijnenspel, dat voor dynamiek in het schilderij of tekening zorgt. Na aquarel met gemengde techniek gebruikt zij nu in haar grote schilderijen vooral gemengde technieken (monotype, collage, acryl- en olieverf). Een  belangrijk thema is de mens  alsook het “lege landschap”. www.marjannagtegaal.nl

 

REGINA VAN OOSTEN schilderijen

In haar werk staat de wereld van de vrouw centraal. Met name onderwerpen als schoonheid, sensualiteit en haar meest geliefde thema, de zwarte schoonheid. De schilderijen van Regina zijn opvallend door de gedetailleerde getekende patronen die vrouwenfiguren vormen. De schilderijen worden opgebouwd uit meerdere technieken. Ze laat zich inspireren door vrouwen. De rode draad door de schilderijen is de verleiding.
www.reginavanoosten.nl


RIA PENTHUM installatie

Haar werk gaat over onvolmaaktheid, schoonheid en verval. Imperfectie van mens en natuur. Denken en handelen van de mens. De kwetsbare werkelijkheid van het leven.
Haar werk bestaat o.a. uit objecten, assemblages, installaties en boeken. Als materiaal gebruikt ze  papier, metaal, glas, hout en textiel.
www.riapenthum.nl

 

WILMA RIEMERSMA schilderijen

'Wat ik om mij heen zie schilder ik, of liever gezegd wat ik wil zien, schilder ik. Heel gewone onderwerpen die mij raken en waar ik graag naar wil kijken. Sleutelwoorden zijn sfeer en kleur. Ik schilder vrij direct en met snelle streken, hoe sneller, hoe spannender vaak het schilderij. Niet de natuurgetrouwe afbeelding maar de indruk wordt tot expressie gebracht".
www.wilmariemersma.nl


CARMEN SCHILSTRA schilderijen

Zij schildert omdat er meer is tussen hemel en aarde. Associaties en gedachtesprongen bepalen grotendeels haar koers. Een van de terugkerende thema’s in haar veelgelaagde doeken en panelen is het graalmotief: zoektochten en pogingen om “terug naar de bron” te gaan. Haar beeldtaal heeft dan ook vaak een naïef  karakter omdat ze – al schilderend - probeert het pad terug te vinden naar de onschuld van de jeugd. www.carmenschilstra.nl

 

MONIQUE STIENSTRA gemengde techniek, tekeningen

Haar opleiding heeft ze in New York gevolgd op het gebied van design, fotografie en tekenen. Haar werk bestaat uit fotografie, tekeningen en schilderijen die in gemengde technieken samenkomen. Haar uitgangspunt betreft een reflectie op het gevoel, de omgeving en haar ervaringen. De uitwerking van en naar “het eigen” voltrekt zich in een, soms fotografische, soms geïllustreerde, vaak geabstraheerde wijze.
www.moniquestienstrafotografie.nl

 

LIESBETH TAKKEN beeldend kunstenaar, landart

"Mijn werk beschouw ik als een grote verzameling vondsten, beelden, door toeval en stuurmanskunst bijeengebracht. Het zijn momentopnames van een groter geheel, plotseling opduikende vormtekens. Ik noem ze Totems van verstilde beweging, waarin ik zoek naar onderliggende drijfveren, essenties en contrasten, spanningen in de hedendaagse en de onzichtbare wereld, ook in die van het verleden en de toekomst".
www.liesbethtakken.com

 

JANNEKE ULRICH beelden

Janneke heeft in Koudum de beeldhouwopleiding gedaan. Beeldhouwen is voor haar het bevrijden van de vorm die in iedere steen “opgesloten” zit. Een mooie en intense zoektocht met aan het eind het vinden. De uiteindelijke vorm is er al, je moet het alleen nog ontdekken. Zo kijkt Janneke ook naar mensen, ze wil verder kijken dan de buitenkant om te zien wat waard is om gezien te worden. Janneke is professioneel coach en gebruikt beeldhouwen bij het coachen.

 

NATHALIE YPMA schilderijen

Als kind begon ze al een zoektocht naar de vormen en beelden die krachtig genoeg waren om de intensiteit van haar emoties te verbeelden. Uitgangspunt in haar schilderijen is voornamelijk de mensfiguur. Ze kiest daarbij bewust voor een wat onbestemde sfeer. De vreemde, vaak confronterende taferelen en erotische tendensen bewegen tot nadenken over het verbeelde. Daarbinnen hanteert ze een eigenzinnige symboliek waarin haar Indische afkomst een zichtbare rol speelt.
www.natalieypma.nl

 

 

 

 

Extra:      Workshop door Carmen Schilstra met als titel: Nep Etsen.
Plaats:     Activiteitenruimte K38, op zaterdag 14 februari om 14:00 uur.

Opgave graag voortijdig.

 

 

 

Tevens zijn er 'Kusjes' te koop van RIËLLE BEEKMAN in de infohoek in de galerie.

 

 

 

 

slide6.jpg