'Kunst met een Kwinkslag' zal te bezichtigen zijn in Kunstencentrum K38, Roden van

zaterdag 26 juni t/m 1 augustus 2021.

 

Een expositie waarin kunst met humor, een kwinkslag of een glimlach, centraal staat.

We zien dat deze kunst meer is dan een beeldgrap, soms met ruimere gedachten of geen alledaagse werkelijkheid, verrassend en geestig, met spot of bloedserieus.

In deze expositie ziet u beelden, objecten, schilderijen en veel meer. Alles uitgewerkt in veel verschillende materialen en technieken.

  

 

Deelnemende kunstenaars zijn:

Marion Beckers, Wouter Berns, Eveline van Duyl, Gea van Eck, Dagmar Stap en Louise de Winter.

 

Marjon Beckers maakt bronzen beelden. Haar werk bestaat uit twee thema’s: dieren in al hun schoonheid en kwetsbaarheid en dikke dames in allerlei gymnastische poses, buikspieroefeningen, bokje springen, wedstrijdzwemmen.…deze dames hebben geen last van hun omvang. Humor speelt daarbij een grote rol.

 

Wouter Berns neemt je in zijn schilderijen mee naar een vaak onvoorstelbare, maar meestal niet onmogelijke wereld. Zijn onderwerpen vindt hij in wereldliteratuur, mythologie, cultfilms en gewoon op straat. Zijn nieuwsgierigheid naar mensen, hoe ze zich verhouden tot de wereld en tot elkaar, klinkt overal in zijn werk door.

 

Eveline van Duyl  (beeldhouwerster en fotografe) maakt contrastrijke sculpturen en werkt met uiteenlopende materialen. Het leven verschijnt aan ons als een droom. Het lukt ons maar zelden om het vast te pakken.

 

Gea van Eck maakt sculpturen van wol vaak gecombineerd met een hard materiaal, in dit geval porselein. Ze liet zich inspireren door 17eeeuwse bloemschilderijen waarin zonden en deugden werden verbeeld. Ze onderzocht de oude symboliek en maakte hiermee een vertaling naar hedendaagse “sins and virtues”.

 

Dagmar Stap gebruikt verschillende borduurtechnieken om verpakkingssculpturen te maken. In haar nieuwste serie richt ze zich op onze eenzame opsluiting tijdens het covid-19 virus. Zo zal ze een corona pakket bij elkaar borduren, met alles wat nodig is om een lange lockdown door te komen. Of omdat het gewoon handig is om in huis te hebben.

 

 

Louise de Winter werkt in een gemengde techniek welke is gebaseerd op een interactie tussen aquarel-, gouache- en olieverf. Kleur, materie en papierbehandeling spelen een belangrijke rol. Ze laat haar fantasie los op het lijnenspel dat zich gevormd heeft. De belangrijkste onderwerpen: Vrouwen en dieren. Haar werk ontlokt vaak een glimlach.

 

 

 

 

 

 

slide13.jpg