ZWART WIT en alles wat er tussen zit....

Expositie van 12 november tot en met 4 december 2017

Opening op vrijdag 11 november om 16.00 uur door de heer Age Hartsuiker

Locatie Kunstencentrum K38, Kanaalstraat 38 te Roden

 

 

Er valt heel wat te beleven tussen zwart en wit. Het is niet zwart, het is niet wit, zingt Frank Boeijen.

Zwart en wit zijn geen kleuren. Is dat zo? Wit is licht en dus geen kleur (of eigenlijk alle kleuren bij elkaar).

Zwart is een gebrek aan licht en dus ook geen kleur. Gelukkig is het niet zo zwart-wit als het lijkt.

Door zwart en wit te mengen kun je vele tinten grijs maken. Eigenlijk is grijs ook geen kleur. Je kunt echter wel spelen met grijs door er druppeltjes geel, groen of rood aan toe te voegen.

In deze expositie laten kunstenaars zien hoe, ieder op zijn/haar manier, zwart, wit, en alles wat daar tussen zit, verwerken in hun werk.

 

Deelnemende exposanten zijn:

 

Cor Sonke, schilderijen: Schilderen is voor hem een zoektocht naar eenvoud van vorm en kleur in gelaagdheid en transparantie. Cor wordt gefascineerd door de dagelijkse vormen en indrukken om hem heen.

 

Ineke Smienk, pentekeningen: Fantasie speelt een grote rol in haar werk. In haar gedetailleerde tekeningen spelen vogels vaak een hoofdrol. Naast haar pentekeningen maakt Ineke glaskunst.

 

Marchien Cordes, objecten: Klei, oud ijzer, vuur en rook vormen de basis voor de objecten. Kwetsbare overblijfselen van oude culturen en vergankelijkheid zijn een belangrijke inspiratiebron voor Marchien. Boten en zeilen staan symbool voor een zwervend bestaan.

 

Wiepke Folkerts, foto’s: De foto’s geven een bepaalde vervreemding door: de lange belichtingstijden, het aanpassen van de verzadiging, het onderwerp, de kijkrichting en de compositie. Werkelijkheid en verbeelding vastgelegd in fotografische beelden.

 

Coby Bos, objecten: Coby hanteert in haar objecten, tegenstellingen die bij elkaar horen zoals: kracht en kwetsbaarheid, omslotenheid en ruimte, lijnen en tekens. Coby maakt naast objecten ook schilderijen en tekeningen.

 

Monique Stienstra, mixed media: Momenten en herinneringen, bespiegeld in heden en verleden. Een langzame mutatie in mixed media (verf, krijt, schelpen, zand, lak, rijst- en fototransfers, aluminium en hout) met een doordachte bewerking en resultaat.

 

Sjoukje Iedema, schilderijen en tekeningen: De werken van Sjoukje hebben als thema, micro organismen in de natuur. De werken laten de micro- en de macrowereld zien. Het zichtbare dat zich spiegelt in het onzichtbare (olieverven op paneel, mixed media op papier en tekeningen).

 

 

 

 

 

slide12.jpg